Visegrádi Pisztrángos Tavak
Ördögmalom Erdei Étterem

Hírek röviden

Facebook:

Like-olják

Facebook oldalunkat,

ahol folyamatosan tájékoztatjuk Önöket az aktuális híreinkről!

-------------------------------------------

Látogassanak el hozzánk családjukkal, barátaikkal és tekintsék meg

a Visegrádi Pisztrángos Tavakat,

a Bertényi Miklós Füvészkertet,

a Kaán-forrást,

az Ördögmalom vízesést,

és kóstolják meg vadételeinket, vagy a Visegrádi Pisztrángot sütve vagy füstölve az

Ördögmalom erdei éttermünkben.

Higgyék el felejthetetlen élményben lesz részük!


Kellemes erdei kikapcsolódás Budapesttől mindössze 45 km-re!

Talán nincs is Magyarországon erdőjáró, ki ne ismerné a Pilis visegrádi szakaszát, e festői tájat, melynek magaslatairól oly páratlan kilátás nyílik a Dunakanyarra. Nyaranta turisták ezrei fordulnak meg a népszerű útvonalon. Ám tudva levő, hogy Visegrád nem csupán az örökké úton lévő vándorok titka; beavatottnak érezheti magát minden utazó, ki az erdők békéjére testileg, lelkileg, s fejben felkészültnek bizonyul. Örömmel tapasztaljuk, hogy vidékünk egyre több családi kirándulásnak szolgál színhelyéül, s a nagyvárosból érkezők végre a kulturált kikapcsolódás lehetőségét látják a Pilisi Parkerdő könnyebben megközelíthető, csalogató helyszíneiben is, gondoljunk akár csak a Telgárthy-rétre.

Érdemes azonban a réten eltöltött kellemes pihenőnap folyamán kicsit feljebb sétálni az úton, hiszen rejtőzve a fák között egy a környéken sokáig letűntnek hitt foglalkozás éli reneszánszát, a pisztrángtartás. A látogatók betekinthetnek e különleges foglalkozás fortélyaiba, tanulhatnak, horgászhatnak (az egészen egyszerű halvásárlási lehetőség is adott bármilyen mennyiségben), etethetnek, s ehetnek is, hiszen háromszáz méterrel lejjebb (a Telgárthy-rét alatt) a halastavak üzemeltetői kis erdei éttermet nyitottak, hogy hal- és vadétel-különlegességeikkel büszkélkedve elkápráztassák az ínyenceket. A vegetáriánusoknak sem feltétlen szükséges hazáig rohanni, hiszen a séf az erdei gombák legkülönfélébb elkészítési módjainak úgyszintén mestere!

Az étterem az 1979 óta nyitva tartó Bertényi Miklós Füvészkert bejáratánál működik (otthont adva egyben a barátságos kis Erdészeti Múzeumnak), így az ebéd utáni habos sör elfogyasztását követően érdemes körbejárni a 16 hektáros, egyedülállóan nem csak a Pilisre jellemző növényeket bemutató arborétum területét, s az így megszerzett növénytani ismeretek maradandóvá tételének legjobb módszerét alkalmazva még egy rövid sétát is beiktathatunk sziesztánkba az Ördögmalom-vízeséshez. A vízesés látványos időutazásra kalauzolja a hozzá ellátogatókat, hiszen ahogyan a patak formálja, alakítja a kemény andezit kőzetet, éppen úgy hozta létre az ős-Duna sok millió év alatt a Dunakanyart, lassú, de annál biztosabb munkájával elválasztva a Börzsönytől a Visegrádi-hegységet. Az Ördögmalom-vízeséstől nem messze lévő Magda-forrás fölött húzódó löszfal pedig azt bizonyítja, hogy a Duna egykoron bizony errefelé hömpölygött.

S még hány csalogató látványosságot lehetne felsorolni? Az erdészet által kialakított játszópark biztos állomása a kisgyerekes családoknak, a több napos erdei pihenésre vágyók számára az Apátkúti-patak szurdokkapuja felett épült Apátkúti Vadászház – egy háromágyas és hat kétágyas, fürdővel felszerelt szobájával - ígérhet kellemes napokat. A Kaán-forrás, mely a Visegrádi-hegység legkedveltebb forrásvizét adja, Szentendréről a Papréten keresztül autóforgalomtól elzárt, erdei útvonalon kerékpárral is megközelíthető.

Aki teheti, látogasson hát el családjával a Budapesttől mindössze 45 km-re fekvő páratlan Apátkúti-völgybe, s távol a város zajától legyen részese az erdő nyugtató csendjének és békéjének!